Wrocław/II Rusza Festiwal: Taniec Współczesny – Adrian Bartczak – lekcja otwarta

Zdjęcie: Wrocław/II Rusza Festiwal: Taniec Współczesny – Adrian Bartczak – lekcja otwarta

Fot. materiały organizatorów

Wersja do druku

Udostępnij

Punktem wyjścia do ruchu podczas zajęć będzie czysta fizyczność. Uczestnicy warsztatów będą  bawić się z prawami fizyki podczas wykonywania fraz tanecznych składających się z wielu jakości ruchowych: skoków, pracy z podłogą oraz upadków. Prowadzący połączy pracę nad dynamiką, szybkością i swobodnym przepływem energii w ruchu z elementami sztuk walki i podstawami akrobatyki.

Adrian Bartczak – tancerz i choreograf. Trenował taniec towarzyski, w którym zdobył najwyższą klasę taneczną „S” (styl standardowy i latynoamerykański), także trzykrotne mistrzostwo Polski. Reprezentował Polskę na mistrzostwach świata i Europy, otrzymywał wyróżnienia na wielu turniejach międzynarodowych. Obecnie jego głównym stylem jest taniec współczesny. Interesuje się również improwizacją i kontakt-improwizacją.

Trwają zapisy na zajęcia z najlepszymi światowymi tancerzami, performerami oraz pedagogami. W zależności od wybranych warsztatów są jeszcze wolne miejsca, jednak warto się pospieszyć, ponieważ liczba miejsc jest ograniczona.

Zapisy odbywają się drogą mailową: info@ruszafestiwal.pl.Można wybrać pojedyncze zajęcia lub skorzystać z karnetu na cały festiwal. W programie znajdziemy wiele bezpłatnych warsztatów, a płatne zaczynają się już od 25 złotych.

 

Więcej informacji o warsztatach, pedagogach oraz harmonogram festiwalu na stronie: www.ruszafestiwal.pl

Do pobrania:

Program festiwalu

Harmonogram

Cennik

Mapka miejsc

KALENDARIUM

ARCHIWUM WYSTAWIEŃ

godz. 15:30

Wrocław: The One Hostel, Rynek 30, godz. 15.30-17.30

powiązane

Ludzie

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb.

Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym.

Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.

Close