Kolejne spotkanie z cyklu operowo-kulinarnego, w tym sezonie z dodatkiem sztuki tańca: Na czubkach palców – spotkanie z Aleksandrą Liashenko – pierwszą solistką Polskiego Baletu Narodowego
…a na deser delikatna tarta cytrynowa z marengą…
O operze (i balecie) przy deserze: Zapraszamy na wieczory nawiązujące do tradycji dawnego podwieczorku lub spotkań przy herbacie w połączeniu z rozmową na temat muzyki klasycznej i słuchaniem tejże, nie tylko dla melomanów. Rozmowy będą dotyczyć zarówno współczesnego życia operowego – dzieł, gwiazd, wydarzeń, ale także historii opery, kompozytorów, dzieł znanych i nieznanych, a nawet poszczególnych arii. Każdemu wieczorowi będzie towarzyszył poczęstunek w postaci cista lub deseru – rozmowy na tematy kulinarne również mile widziane.
Pomysłodawczyni i prowadząca – Katarzyna Gardzina-Kubała.
wstęp 15 zł